Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer er født i 1947. Hun har arbejdet som lærer i en årrække, men har nu skippet lærerjobbet og er blevet fuldtidsfortæller/forfatter/foredragsholder.

Hun optræder, fortæller historier, holder foredrag, skriver bøger o.m.a. Hun udgav i 2006 en flot bog for voksne om julen: Lys i mørket - 24 fortællinger om julens traditioner.

Den første Dingo-bog, Anna-Marie Helfer skrev, var den dybt alvorlige bog Kalle alene i mørket, som udkom i 1995, og den var en af de første bøger, der udkom i den nye kategori Lille Dingo. Bogen blev så stor en succes, at der fulgte en lang række fortsættelser om Kalle. Der blev også lavet en computeranimeret Kalle-bog med lyd og bevægelse, dengang noget helt nyt.

Serien om Kalle fik en brat ende, da Kalles ”far”, illustratoren Per Tønnes Nielsen, døde i 2004. Illustratoren Anders Worm måtte tegne den sidste Kalle-bog færdig efter Per Tønnes’ skitser.

Anna-Marie fik i 2004 helt fortjent Skriverprisen for sit forfatterskab og for Dingo-bogen Kalle og Jakob (Grøn Dingo). Hun har siden bl.a. skrevet serierne om Mie (Lille Dingo) og om Hjalte (Grøn Dingo). Der er nu kommet 18 Dingo-bøger fra Anna-Maries hånd.

Hvis man vil vide mere om Anna-Marie, har hun sin egen hjemmeside på www.annamariehelfer.dk