Jim Højberg

Jim Højberg er født i 1953. Han voksede op i Rønde på Djursland og i Koldby i Thy. I 1973 startede han på Biblioteksskolen, blev uddannet bibliotekar og har siden 1977 arbejdet som børnebibliotekar samt med anden børnekultur af forskellig art, bl.a. Børneradio for DR og Radio Fyn.

Jim Højberg debuterede som børnebogsforfatter i 1981 med bogen Kampen for et frit land - en fortælling fra Guinea-bissau, hvor han også har opholdt sig.

Han har herefter blandt andet skrevet en del agent-bøger, og i 1993 udkom hans første Dingo-bog Spøgelset på Spøttrup (Blå Dingo) – en gyser/splatterhistorie om vennerne Harry og Jønne, og det blev begyndelsen på en populær serie med de to drenge i hovedrollerne.

Jim Højberg kan skrive for alle aldersgrupper og i mange forskellige genrer, men hans bøger rummer altid dynamik og spænding og ofte også en masse sjov: Især skal fremhæves Blandt løver og masaier (Gul Dingo), serien om Jon og Sara (Den blå dame, Det røde blod osv. Grøn Dingo) og Søren Score-Kaj-bøgerne (Blå Dingo). De sidste Dingo-bøger, Jim har skrevet, er den lille krimi-serie om Malte og Simon (Grøn Dingo).

I 2003 modtog Jim Højberg Vejle Amts Litteraturpris.