Kirsten Mejlhede Krog

Kirsten Mejlhede Krog er født i 1925 på Mors og er uddannet sygeplejerske med speciale i børnepsykiatri, og hun arbejdede i mange år med psykotiske og autistiske børn. Den viden, hun herigennem har fået, kan mærkes i hendes bøger.

Hun debuterede som forfatter i 1981 med romanen Tunnelen, og i 1988 udkom hendes første Dingo-bog De grå og de sorte (Gul Dingo), den til dato mest solgte Dingo, idet den er udgivet i 7. oplag og stadig er i handelen. Kirsten kalder den selv en lille fabel.

Kirsten Mejlhede Krog brænder for sine bøger. Hun har skrevet 19 Dingo-bøger, hvoraf nogle har været eventyr, andre socialrealistiske bøger, men alle er meget alvorlige og dybt engagerede bøger, der omhandler svære og ofte tabubelagte emner: bøger om udviklingshæmmede, om selvmord, misbrug, spisevægring og mobning for blot at nævne nogle.

Det var da også noget af det, Kirsten M.K. blev rost for, da hun i 2000 modtog Skriverprisen for sit forfatterskab og for ungdomsbogen Al den løgn (Hvid Dingo).

Kirsten sagde i sin takketale bl.a.: ” … Det er svært at skrive let. Der skal arbejdes meget med sproget, så det ikke blot er nemt at læse, men også har en litterær kvalitet … ”

Kirsten fik desuden i 1990 Kommunernes Skolebiblioteksforenings forfatterpris for romanen Sommeren er ikke forbi.