Knud Erik Larsen

Knud Erik Larsen er født i 1936 i Århus. Han har fra 1964-96 arbejdet som lærer i Viby ved Århus, de sidste seks år også som skolebibliotekar, og han skrev sin første bog i 1980, en krimi for unge. Siden har han skrevet mange bøger for børn og unge, og han har især gjort sig bemærket som letlæsningsforfatter af både fag- og skønlitterære bøger til skolebrug.

Knud Erik Larsen har en perlerække af gode Dingo-bøger bag sig, han har skrevet over 25. De første var gendigtede folkeeventyr, med Gryden der løb fra 1987 (Grøn Dingo) som den første. Mange af hans bøger har et historisk udgangspunkt, og hans sprog er altid helt naturligt meget let og læsevenligt.

Knud Erik Larsen har skrevet om Columbus i Rejsen til verdens ende 1 + 2 (Rød Dingo), om Niels Ebbesen i Hævnens nat (Rød Dingo), om den tapre landsoldat i Dengang jeg drog af sted (Rød Dingo), om Jens Langkniv i Røverliv (Rød Dingo) og om Robin Hood og hans mænd (Blå Dingo). Hans populæreste Dingo-serier er Ole og Tut-serien (Grøn Dingo), Mikkel Molbo-serien (Gul Dingo) og de tre bøger om Rolf og guderne (Blå Dingo).