Lene Fauerby

Lene Fauerby er født d. 4. oktober 1952 og er opvokset i Rødovre. Hun er uddannet bibliotekar og arbejder nu som børnebibliotekar i Hvidovre ved siden af sit forfatterskab.

I 1977 vandt Lene Fauerby 2. præmie i Alt for Damernes novellekonkurrence, og 10 år senere udkom hendes første børnebog Fanget af isen (Gyldendal), skrevet i Grønland under et to-årigt ophold.

Og siden er det gået stærkt. Lene Fauerby har i mange år sat sit præg på børnebogsmarkedet, og hun skriver lige gerne for store som for små, billedbøger for mindre børn og romaner for store børn og unge. Hun har skrevet 24 letlæsningsbøger og 21 billedbøger, hvoraf tre er udvalgt til over hele landet at blive tilbudt 2 års-fødselsdagsbørn som en introduktion til børnebiblioteket.

Et gennemgående tema for en del af Lenes forfatterskab er historier og romaner fra Grønland. Mange af hendes bøger er også oversat til andre sprog: svensk, færøsk, grønlandsk, engelsk og spansk.

Lene Fauerbys mange Dingo-bøger har gys og mystik som deres kendetegn. Hun skrev sin første Dingo-bog i 1998, den meget uhyggelige gyser Vampyren (Gul Dingo). Et nyere tiltag har været vampyrserien Et farligt rollespil, en serie på fire bøger, hvoraf den første udkom i 2004. Lenes bøger er altid præget af både godt håndværk og en stor portion fantasi.

Mange af hendes Dingo-bøger er desuden oversat og udkommet i serien English Dingo.