Per Østergaard

Per Østergaard hedder egentlig Per Østergaard Rasmussen. Mellemnavnet Østergaard, som Per bruger i sit forfatterskab, er navnet på den gård på Djursland, som hans bedsteforældre ejede, og det navn fik han med sig i dåben.

Per Østergaard er født d. 4. januar 1950 og er vokset op i Århus. Han blev lærer fra Århus Seminarium i 1975, arbejdede to år ved Statens Åndssvageforsorg og blev i 1977 ansat som lærer på Bakkeskolen i Hørning, hvor han stadig arbejder, primært med specialundervisning. Det er mest i sit arbejde, og især hos de yngste elever, at Per får inspiration til at skrive sine bøger. Han har siden 1980 skrevet bøger for børn, og det første, han fik udgivet, var et juleskuespil på Teaterforlaget i Kolding. I 1997 skrev Per sin første af 17 Dingo-bøger, Du har pip, morfar (Lille Dingo) om morfar med de store ”flyveører”. Det er herlige bøger om den jordbundne Line og hendes morfar med den livlige fantasi. Kirsten Raagaard har illustreret, så man frydes ved både at læse tekst og billeder.

I 1999 skrev Per den første bog i serien om Nis og Møffe: Ubåden (Lille Dingo) med Mikkeline Gudmand-Høyers farverige illustrationer. Det er fortællinger om Nis og hans kat Møffe, der ustandselig kommer ud for farlige og somme tider fantastiske hændelser, der som oftest viser sig ikke at være så farlige endda.

Per kan med få ord og lav lix gøre en tekst sjov, dramatisk, spændende og vedkommende. I 2004 påbegyndte han serien om Sine og hendes kloge hund Bella. Den første bog hedder Kom så, Bella! og blev den første udgivelse i Mikro Dingo. Også serierne om Silje og om Far er Mikro Dingo.

Per har desuden lavet Første Fakta og De små Fagbøger for Gyldendal og har dags dato fået udgivet over 100 bøger.