Søren Vagn Jacobsen

Søren Vagn Jacobsen er født i København i 1946 og har arbejdet som lærer fra 1969- 2000. Han debuterede i 1979 med bogen Ha´ det godt, Kaj og vandt en skandinavisk ungdomsbogskonkurrence for bogen.

I 1985 fik han Kommunernes Skolebiblioteksforenings forfatterpris for romanen Dødens patroner, og i 1986 fik han Kulturministeriets Børnebogspris for romanen Krabbetågen. Søren Vagn Jacobsen har skrevet romaner for børn og unge inden for science fiction- og krimi-genren samt den humoristiske genre, og han har desuden lavet en del fagbøger til undervisningsbrug.

I de senere år har Søren koncentreret sig om letlæsningsgenren, og her hører han til blandt de absolut bedste. Han fik da også Skriverprisen i 2002 for sit forfatterskab og bogen De grønne mænd (Grøn Dingo), en bog i serien om Bo.

Søren Vagn Jacobsen og illustratoren Orla Clausen lavede sammen bøgerne om Bo med den uhyggeligt livlige fantasi, og de var dengang en nyskabelse inden for genren, fordi de var en blanding af skønlitteratur og tegneserie.

Sørens første serie i Dingo-regi var Liv-bøgerne (Grøn Dingo), hvoraf der er kommet 14 stk. med Per Tønnes Nielsens dejlige illustrationer. Han har også skrevet serien om Bo, der altid oplever noget meget farligt (Lille Dingo), om Maja, der tit gør noget, hun ikke må (Grøn Dingo), om Viola og hendes to venner (Grøn Dingo), om Tim (Mikro Dingo) og de hæsblæsende krimier om trekløveret Matias, Ali og Mia Maria (Blå Dingo). 59 Dingoer er det blevet til – det må være rekorden!