Cato Thau-Jensen

Cato Thau-Jensen er født d. 9. februar 1966 i Århus og uddannet ved Grafisk Skole i Århus og illustrationslinjen ved Designskolen i Kolding i1996. Han debuterede som illustrator i 1995 med billedbogen Så er det godnat af Kim Fupz Aakeson, som han igennem årene har samarbejdet med tit og ofte. Cato udgav i år 2000 bogen Gerda Flues forfærdelige køkken med egen tekst.

Cato har illustreret mange dejlige børnebøger og fik i 2002 Kulturministeriets illustratorpris. Brian Mikkelsen sagde ved overrækkelsen: ”Cato Thau-Jensen er en fremragende illustrator, der både kan illustrere velkendte eventyr og absurde tekster. Et af de fornemste eksempler er bogen ’Den frygtelige hånd’ ... en helt unik bog.”

Dette viste Cato, da han i 2004 tegnede til sin første Dingo-bog Tusind og én nats eventyr III (Blå Dingo). Han har siden illustreret Henrik Einspors bøger Kannibalens ring (Gul Dingo), Kanonkongen (Blå Dingo), I løvens gab (Blå Dingo) og De røde djævle (Blå Dingo).

Siden år 2000 har Cato holdt foredrag rundt om i landet med udgangspunkt i sin barndom, og i 2007 udgav han sin meget morsomme selvbiografiske bog Et hjem med gevær på Dansklærerforeningens Forlag, en bog som med ord, fotos og illustrationer fortæller om en ikke helt almindelig barndom.