Klaus Albrectsen

Klaus Albrectsen er født i 1932, og han er tegner med stort T. Han begyndte sin ’tegnekarriere’ som satirisk bladtegner på B.T., siden kom han til bl.a. Ekstrabladet og Information, og han har også arbejdet i Norge og Sverige. Klaus’ skarpe pen har igennem 40 år spiddet politik og politikere i ind- og udland i aviser, på plakater og foldere.

Klaus har i en lang årrække været en af de mest benyttede illustratorer i Dingo-bøgerne. Hans illustrationer er gennemprofessionelle og researchede ned i mindste detalje, og han illustrerer eventyr med trolde, hekse, prinser og prinsesser som ingen anden. Gode eksempler på dette er H.C. Andersens De vilde svaner (Blå Dingo) og Den gamle soldat og Døden (Blå Dingo).

Klaus har også illustreret Palle Petersens historiske serie fra Christian d. 4.’s tid om De Fandens unger (Blå Dingo), en af bøgerne i 1001 nats eventyr-serien (Blå Dingo) og Matias-og-Ali-serien af Søren Vagn Jacobsen (Blå Dingo).

Vil man vide mere om Klaus Albrectsen og hans ”tegnerier”, kan man læse hans imponerende bog Livstegn – en venstrehåndstegners tilbageblik fra 2002.