Mårdøn Smet

Mårdøn Smet (kunstnernavn i lydskrift) - men for at være helt korrekt:

Morten Schmidt - blev født d. 7. august 1961 og begyndte allerede i folkeskolen at tegne tegneserier. Efter skolen fik han en uddannelse som stenhugger.

I 1979 debuterede han som amatørtegner, og så kom der ellers fart på en flot karriere. I dag er han kendt både i Danmark og i udlandet. Det er blevet til masser af tegneserier, hvor især Anders And og Tove Janssons Mumistrolde er kendt af børnene.

Men Mårdøn Smet er meget alsidig og har også tegnet til både billedbøger (bl.a. små bøger med H.C. Andersens eventyr), reklamer, design, computerspil og tegnefilm samt tegneserier for voksne (eks. Slaraffenland, Stig og Martha og Hieronymus Borsch).

Mårdøn tegnede sin første Dingo-bog i 1997, det var Troldmandens nøgle af Per Sanderhage. Siden har han ofte illustreret bøger, der har naturen som et vigtigt element, for her er han uovertruffen.

Hans illustrationer til klassiker-serien (Eks. En verdensomsejling under havet, Robin Hood, Skatteøen osv., alle Blå Dingo) er i særklasse, og også i Knud Erik Larsens serie om Rolf og guderne og Lars Holmgaard Jørgensens serie om Bjørnedrengen Ulf – første bog hedder Gudernes ø (Gul Dingo) – kommer Mårdøns kunnen rigtigt til sin ret.