Otto Dickmeiss

Otto Dickmeiss er født i 1969 i Tarm og er uddannet fra Danmarks Designskole i 1992. Otto havde sin illustrator-debut i bogform i 1999 med bogen Rokketand af Kim Fupz Aakeson. Han har illustreret Dingo-bøger siden år 2000, hvor han tegnede til bogen Blandt løver og masaier (Gul Dingo) af Jim Højberg.

Hans tegninger er meget karakteristiske for ham og indeholder undertiden en del symbolik, børn, voksne og dyr med grotesk store hoveder og små kroppe, skæve huse, bakkede landskaber … Trods det er han meget børnevenlig, han kan nemlig både tegne sødt, barnligt, sjovt, alvorligt og farligt.

Hans sødme og humor kommer tydeligt frem i illustrationerne til Bella-serien (Mikro Dingo) af Per Østergaard, i Bassemand og Miranda-bøgerne (Gul Dingo) af Katrine Marie Guldager og i Noah-bøgerne (Lille Dingo) af Bent Faurby. Det alvorlige og farlige præger hans fortolkninger af H.C. Andersens eventyr, i Dingo-sammenhæng i det grumme eventyr om De røde sko (Rød Dingo).

Otto Dickmeiss fik Kulturministeriets Illustratorpris 2005 for bogen Emmely M. af Dorte Karrebæk og bogen Daniel og de drabelige løver af Peter Mouritzen.

Ved uddelingen sagde afdelingschef Jesper Hermansen på vegne af Brian Mikkelsen bl.a.: ”Otto Dickmeiss går i clinch med de tekster, han illustrerer, og han går i clinch med sine kiggende læsere. Hans illustrationer formidler fantastiske verdner til både barnet og den voksne læser.”