Om Serier

Dingo. Lydret mini
Lydret Dingo Mini - så bliver det ikke lettere!
Lydret Dingo Mini er en ny serie, som med sine 16 sider er lettere en Lydret Dingo. Der er to bøger om drengene Tor og Tim, der spiller musik og fanger ål. I de to bøger om pigerne Puk og Siv møder vi bl.a. dyrene på gården.
Seriens opbygning
Lydret Dingo Mini består den enkelte bog overvejende af lydrette ord, som fx sol, men der bliver også benyttet lette lydnære ord, som fx mor. Bøgerne har kun enstavelsesord og benytter en meget enkel sætningsstruktur og mange gentagelser. De farvemættede illustrationer er med til at give liv og mere indhold til selve tekstens historie. Børnehaveklasseelevernes første rigtige bog!

Lydret Dingo
0. klasse – 1. klasse
Lydret Dingo er for begynder-begynderlæseren. Serien er inddelt i fem niveauer, der benævnes med 1-5 prikker. Bøgerne er stringent opbygget med tydeligt afsæt i det fonologiske princip. Der er mange gentagelser og meget korte ord uden konsonantklynger. Historien er enkel, men understøttes og videreudvikles af levende og sjove illustrationer, som appellerer til målgruppen. Her finder man serierne om Sif og Søs, Max og Alf og de små historier om dyr og nisser i Ådal.
Download Afkrydsningsliste

Mikro Dingo Mini
0.klasse - 1. klasse
Mikro Dingo Mini vil med historierne om Æg & Pip træne eleverne i at lære bogstavernes lydmæssige ’muligheder’ at kende. Både dets standardlyde og bogstavets betingede lyde.
Når fx bogtavet ’A’ står i forskellige positioner i et givent ord og er omgivet af forskellige bogstaver, kan ’A’et’ lyde på mange måder.
Ethvert bogstav har en lyd i alfabetet, men bogstaverne lyder ikke altid som i et ord. De kan have mange forskellige lyde alt efter, hvor de står i et ord og hvilke bogstaver de står i nærheden af. Nogle gange kan man slet ikke høre dem, selvom de er med i et ord. Hver historie er bygget op omkring et bogstav, så der er ekstra fokus på netop én bogstavforbindelse.
Historierne om Æg og Pip appellerer til eleverne med de sjove og finurlige illustrationer, styrker deres sproglige bevidsthed, og gør dem til sikrere læsere. Der findes opgaver til alle bøger udarbejdet af Helle Dyhr Fauerholdt.

Mikro Dingo

0. klasse – 1. klasse, første halvdel
Mikro Dingo er gennemillustrerede og har en lav lix. Bøgerne er på 24 sider, og de er ikke kapitelinddelt. Her finder man serierne om pigen Klara og hunden Bella. Der er også serien om drengen Tim, som ofte bliver bange ... og mange, mange flere.

Lille Dingo
1. klasse, anden halvdel
Lille Dingo er lidt sværere end Mikro Dingo. Historierne er længere og mere udfordrende, men bøgerne er fortsat gennemillustreret og med lav lix. Her finder man serierne om pigen Rosa og Kleo, som elsker dyr. Den nye serie om Magnus, som bor på landet, er populær hos drenge, der elsker maskiner.

Grøn Dingo
1. klasse – 2. klasse
Grøn Dingo er delt op i 3 niveauer efter sværhedsgrad. Det er markeret med en prik, to prikker og tre prikker på ryggen. Bøgerne er inddelt i kapitler. Grøn Dingo er sjov og alvor, gys og mysterier, nordiske guder og fantasy. Her er mere tekst og færre illustrationer end i Mikro og Lille Dingo. Her finder man serierne om den tyrkiske dreng Faruk, Jakob og Jeppe, der opklarer mysterier, Milner og Jonas, der begge foregår i et fantasy-univers, og så alle de mange gode historier om Tor og Odin.

Gul Dingo
2. klasse – 3. klasse
Gul Dingo er delt op i 3 niveauer efter sværhedsgrad. Det er markeret med en prik, to prikker og tre prikker på ryggen. Bøgerne er inddelt i kapitler. Her finder man gys, grin og alvor og varme, eventyr af H.C. Andersen, detektivserien med Filip M. Lund, stenalderserien om gudernes ø, hestepigerne Stina og Naja og Et farligt rolle-spil.

Blå Dingo
3. klasse – 5. klasse
Blå Dingo er delt op i 3 niveauer efter sværhedsgrad. Det er markeret med en prik, to prikker og tre prikker på ryggen. Bøgerne er inddelt i kapitler. Her finder man bl.a. Gys og Gru, nordiske guder og serien om dværgdetektiven Jack Stump samt gode klassikere.

Junior
4. klasse – 6. klasse
Junior er målrettet til de piger og drenge, som gerne vil læse en anden type bøger end almindelig letlæsning, men som stadig har gavn af, at teksten er læsepædagogisk bearbejdet og ikke for svær.

Her finder man mindre serier og enkeltstående titler inden for forskellige genrer fx krimi, gys, spænding, humor og kærlighed.

Vild Dingo
3. klasse – 6. klasse
Vild Dingo er rigt illustrerede bøger med en letlæselig typografi. Her finder man spænding, manga, fantasy og mysterie til selvstændig læsning og til litteraturarbejdet i danskundervisningen.
Læs fx den hæsblæsende fortælling om drengen Kimura i fremtidens Japan. Bøgerne er fyldt med fantastiske illustrationer i Manga-stil. Eller bered dig på et vaskeægte mysterium i De 7 nøgler, hvor 7 bøger, 7 børn og 7 mysterier på finurlig og fornem vis er flettet ind i hinanden!

Mini roman
2. klasse – 3. klasse

Forbudt for børn
Serien er skrevet af prisbelønnede børnebogsforfatter Oscar K. - en af vor tids største og mest banebrydende børnebogsforfattere. Bøgerne er gennemillustreret af tidens dygtigste tegnere, som i høj grad er med til at skabe fortællingen. Tekst og billeder er vævet ind i hinanden, hvilket skærper læserens interesse og tilføjer historien  handling, som ikke står i teksten.

Serien egner sig både til selvstændig læsning, makkerlæsning, ren billedlæsning men også som et led i danskfagets litteraturundervisning til 2.-3. klasse.

Ung roman
7. klasse – 9. klasse

English Mini-Dingo
3. klasse

English Mini-Dingo er oversatte og bearbejdede titler fra de kendte danske Dingo-serier. English Mini-Dingo henvender sig til elever, der lige er startet på engelskundervisningen. Bøgerne omhandler små hverdagsoplevelser og er lette at gå til. Bøgerne er fyldt med illustrationer, der underbygger indholdet i historierne. Alle bøger er glosserede.

English Dingo
4. – 7. klasse
English Dingo er oversatte og bearbejdede titler fra de kendte danske Dingo-serier. Bøgerne er inddelt i tre niveauer markeret med hhv. ét, to eller tre flag. Bøgerne er lette at gå til, da de er fyldt med illustrationer, der underbygger indholdet i historierne. Alle bøger er glosserede.
English Dingo er fængende frilæsning med spænding til den gode læseoplevelse. Her finder man historier med overnaturlige hændelser, mysterier, der skal løses og drama på rideskolen.

English Maxi-Dingo
4. – 7. klasse

English Maxi-Dingo er oversatte og bearbejdede titler fra Vild Dingo-serien. Bøgerne er inddelt i tre niveauer markeret med hhv. ét, to eller tre flag. Alle bøger er glosserede.
English Maxi-Dingo består af sammenhængende serier, men med afsluttede historier i hver bog . Spændende serier til den gode læseoplevelse. Den første serie er en fremtidshistorie, der handler om den japanske dreng Kimura. Bøgerne er illustreret i manga-stil, og tegningerne underbygger indholdet i historien.